Martijn Verschoor
oorzaak wekenlange moeheid verklaard
04-08-2017 00:00:00

Al wekenlang klaagde Martijn over moeheid tijdens het trainen en tijdens de koers in Polen.

Weer in de wei in de Ronde van Polen
03-08-2017 00:00:00

Dat valt niet mee in de Ronde van Polen. Na twee maanden geen koersdagen een World 

afzien en einde trainingskamp in Italie
20-07-2017 00:00:00

Zo. dat was goed afzien in Italie tijdens het trainingskamp in de bergen. Martijn is

 

Hoe is de stichting ontstaan? 

Martijn Verschoor     heeft sinds zijn 13e  diabetes type 1.  

Voor notariskantoor

Hij is altijd druk in de weer geweest met sporten zoals skeeleren, schaatsen en wielrennen. In de jaren dat hij in de Drentse schaatsselectie zat, maar ook de laatste drie jaar als wielrenner, was zijn te hoge bloedglucosespiegel vaak een handicap. Martijn durfde zijn spiegel niet laag te laten zijn, omdat hij bang was een hypo te krijgen; dit met alle gevaren van dien. Door de te hoge glucosespiegel kon hij niet optimaal presteren tijdens de lange wielerwedstrijden (klassiekers).Maar sinds februari 2009 maakt hij gebruik van een sensor, die constant de hoogte van zijn glucosespiegel doorseint naar zijn insulinepomp. Op de pomp kan hij de waardes aflezen en daarop anticiperen. Hij eet dan wat of dient extra insuline toe. De kosten van de tweede pomp(noodzakelijk voor op het stuur van de racefiets) en de sensoren worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Dit is erg vervelend, want het gaat om een bedrag van rond de € 7500 per jaar. Dit is een van de redenen voor de oprichting van deze stichting.