Martijn Verschoor
trainen en nog eens trainen..
05-05-2017 00:00:00

Na de geslaagde vrijwilliger- en sponsoravond met Wielercafe is Martijn samen met 

25e in de 4e etappe
23-04-2017 00:00:00

In de 4e etappe is Martijn 25e geworden, waarbij hij te ver van achter de sprint aan ging en de eerste 24 "vogels" al gevlogen waren.

12e in een levensgevaarlijke finale..
20-04-2017 00:00:00

In de 3e etappe over let wel meer dan 230km werd de kopgroep op 5km voor het einde ingelopen.

 

Hoe is de stichting ontstaan? 

Martijn Verschoor     heeft sinds zijn 13e  diabetes type 1.  

Voor notariskantoor

Hij is altijd druk in de weer geweest met sporten zoals skeeleren, schaatsen en wielrennen. In de jaren dat hij in de Drentse schaatsselectie zat, maar ook de laatste drie jaar als wielrenner, was zijn te hoge bloedglucosespiegel vaak een handicap. Martijn durfde zijn spiegel niet laag te laten zijn, omdat hij bang was een hypo te krijgen; dit met alle gevaren van dien. Door de te hoge glucosespiegel kon hij niet optimaal presteren tijdens de lange wielerwedstrijden (klassiekers).Maar sinds februari 2009 maakt hij gebruik van een sensor, die constant de hoogte van zijn glucosespiegel doorseint naar zijn insulinepomp. Op de pomp kan hij de waardes aflezen en daarop anticiperen. Hij eet dan wat of dient extra insuline toe. De kosten van de tweede pomp(noodzakelijk voor op het stuur van de racefiets) en de sensoren worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Dit is erg vervelend, want het gaat om een bedrag van rond de € 7500 per jaar. Dit is een van de redenen voor de oprichting van deze stichting.