Martijn Verschoor
op naar het NK
20-06-2017 00:00:00

Aanstaande zondag staat er eindelijk weer een wedstrijd voor Martijn op het programma. Hij mag

3e bal....
06-06-2017 00:00:00

Martijn heeft de laatste twee etappes van de Tour of California niet afgemaakt. Hij kreeg last van een 3e bal

trainen en nog eens trainen..
05-05-2017 00:00:00

Na de geslaagde vrijwilliger- en sponsoravond met Wielercafe is Martijn samen met 

 

Hoe is de stichting ontstaan? 

Martijn Verschoor     heeft sinds zijn 13e  diabetes type 1.  

Voor notariskantoor

Hij is altijd druk in de weer geweest met sporten zoals skeeleren, schaatsen en wielrennen. In de jaren dat hij in de Drentse schaatsselectie zat, maar ook de laatste drie jaar als wielrenner, was zijn te hoge bloedglucosespiegel vaak een handicap. Martijn durfde zijn spiegel niet laag te laten zijn, omdat hij bang was een hypo te krijgen; dit met alle gevaren van dien. Door de te hoge glucosespiegel kon hij niet optimaal presteren tijdens de lange wielerwedstrijden (klassiekers).Maar sinds februari 2009 maakt hij gebruik van een sensor, die constant de hoogte van zijn glucosespiegel doorseint naar zijn insulinepomp. Op de pomp kan hij de waardes aflezen en daarop anticiperen. Hij eet dan wat of dient extra insuline toe. De kosten van de tweede pomp(noodzakelijk voor op het stuur van de racefiets) en de sensoren worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Dit is erg vervelend, want het gaat om een bedrag van rond de € 7500 per jaar. Dit is een van de redenen voor de oprichting van deze stichting.