Martijn Verschoor
Milaan - San Remo uitgereden
19-03-2017 00:00:00

Gisteren was Milaan - San Remo en Team Novo Nordisk was daar ook van de partij. De wedstrijd over

het zit erop; ervaring rijker en.....
15-03-2017 00:00:00

Zo, dat was nog eens een etappekoers. Martijn en zijn ploeg hebben erg moeten afzien om bij te blijven.

afzien en nog eens afzien in 4e en 5e etappe
13-03-2017 00:00:00

Die Tirreno is geen ballenkoersje! Er wordt vreselijk hard gereden en Martijn moet alle zeilen bijzetten om bij te blijven.

 

Hoe is de stichting ontstaan? 

Martijn Verschoor     heeft sinds zijn 13e  diabetes type 1.  

Voor notariskantoor

Hij is altijd druk in de weer geweest met sporten zoals skeeleren, schaatsen en wielrennen. In de jaren dat hij in de Drentse schaatsselectie zat, maar ook de laatste drie jaar als wielrenner, was zijn te hoge bloedglucosespiegel vaak een handicap. Martijn durfde zijn spiegel niet laag te laten zijn, omdat hij bang was een hypo te krijgen; dit met alle gevaren van dien. Door de te hoge glucosespiegel kon hij niet optimaal presteren tijdens de lange wielerwedstrijden (klassiekers).Maar sinds februari 2009 maakt hij gebruik van een sensor, die constant de hoogte van zijn glucosespiegel doorseint naar zijn insulinepomp. Op de pomp kan hij de waardes aflezen en daarop anticiperen. Hij eet dan wat of dient extra insuline toe. De kosten van de tweede pomp(noodzakelijk voor op het stuur van de racefiets) en de sensoren worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Dit is erg vervelend, want het gaat om een bedrag van rond de € 7500 per jaar. Dit is een van de redenen voor de oprichting van deze stichting.